Geschiedenis van de bitcoin

geschiedenis btc

Het eerste concept

Het is niet gemakkelijk de geschiedenis van bitcoins te beschrijven, veel is namelijk niet helemaal bekend (gemaakt). We weten dat het eerste concept voor het idee al in 1998 beschreven is door een zekere “Wei Dai” . De naam die destijds gegeven werd aan het idee was “cryptovaluta”.

De eerste stappen

Vanaf circa 2009 publiceerde iemand onder het pseudoniem ‘Satoshi Nakamoto’ een zogenaamde proof of concept, kort gezegd het testresultaat waaruit blijkt dat het concept kan werken. Doordat Satoshi het project al binnen een jaar verliet is tot op de dag van vandaag zijn identiteit, en hiermee ook een groot stuk van de geschiedenis, een raadsel dat wellicht nooit ontrafeld zal worden.

De community en media aandacht

Door de enorme groei die de bitcoin community heeft doorgemaakt sinds 2010 kwam dit relatief onbekend fenomeen al snel onder de aandacht van de media. Door de aandacht die de media aan bitcoin besteed heeft was er korte sprake van een ware hype, iedereen begon vol ambitie met het minen, sparen en zelfs betalen van bitcoins. De koersval die dit als gevolg had was echter binnen een jaar weer hersteld.

De bitcoin foundation

Op 27 september 2012 is de Bitcoin Foundation opgericht. Deze onafhankelijke instelling heeft als doelstelling het gebruik van Bitcoin te standaardiseren, beschermen en te promoten. Door de snelgroeiende community was een instelling geen overbodige luxe, echter blijft het bitcoin netwerk vrij van bemoeienis en volledig in handen van de gebruikers op het netwerk. Hierdoor blijven de speerpunten van bitcoin: veiligheid en vrijheid, gewaarborgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *